2013.06.28.
12:12

Írta: youcannotbeserious

Djokovic és a "könnyebb" ág

Djokovic-through-to-Wimbledon-second-round.jpg

(Forrás: UPI/Hugo Philpott)

A felső ág főbb kiemeltjei közül tegnap mindenki simán továbbjutott.Fura ezt így kijelenteni, de nem volt meglepetés.Ami nekem feltűnt, hogy míg a wimbledoni torna megkezdése előtt mindenki arról írt, hogy mennyire könnyű ágon van a világelső Novak Djokovic, már ez a kijelentés teljesen irrelevánssá vált. 

WimbledonMensBracket1_crop_exact.jpg

(Forrás: bleachreport.com)

A harmadik fordulóban azt a Jeremy Chardyt (25.) kapja, aki az Australian Openen simán verte Del Potrot (8.). Erre a párosításra még mondhatjuk, hogy sima Nole. Innen jönnek a keményebbek. Ha Tommy Haas (13.) a következő két meccsét hozza (ma a tajvani Wanggal (151.) játszik, a következő fordulóban pedig már biztosan a spanyol Feliciano Lopez (32.) lesz az ellenfele), ami szinte kötelező a német klasszis számára, akkor a legjobb 16 között találkozhatnak. Haas ugyan 35 éves, de a Roland Garroson -nem elfelejteni, hogy nem ez a legjobb borítása- simán eljutott a negyeddöntőig, ahol pont Djokovic állította meg. Ettől függetlenül itt, Wimbledonban van sansza továbbjutni. (Nálam nagyon titkos esélyes a német!)

Ha mégis sikerülne a szerbnek a negyeddöntőbe jutnia, csupa jó játékost kaphat: Berdych (6.), Gasquet (9.), Tomic (59.), Andersen (23.) - valószínűségi sorrendben. Na egyik sem piskóta. Talán Berdychnek van a legnagyobb sansza, de füvön Gasquet is ügyes. Nem szabad Tomicról sem megfeledkezni, aki még egy nagy tehetség komoly magatartási problémákkal, de két éve egész szépen szerepelt ugyanitt. Meg fogják szorongatni rendesen a szerbet, de még így is ő a favorit bármelyik párosításban. Utána jöhet az elődöntő.

Az alsó ág sem piskóta: ugyan Ferrer (4.) tekinthető elsőszámú esélyesnek, van itt egy Dimitrov (29.) (neki még be kell fejezni a szlovén Zemlja (55.) elleni mérkőzését; döntőszettben 9-8-ra vezet a szlovén játékos) és egy Del Potro. Utóbbiak pont a következő fordulóban találkoznak. Ezen az ágon található Nishikori (12.) is, de őt azt hiszem egy picit túlértékelik. Komolyat kell mennie a szerbnek a döntőig. Ott bárkivel is találkozik, esélyes, de nem mindegy milyen fizikai és mentális állapotba érkezik. Mondjuk ez az a két eleme a játékának, amivel igen komolyan kiemelkedik a többiek közül.

Akárhogy nézzük Nadal és Federer kiesése csak Murraynek (2.) jött jól. Az ő ágán egymás után hullnak ki a kiemeltek és az esélyesek (igen, Tsonga szerintem esélyes volt). Nem hiszem, hogy a meglepetés emberek közül bárki is meg tudja majd fogni a britek reménységét. A döntőig Murray legnagyobb ellenfele saját maga lehet.

Így pár nap után, látható, hogy a főbb esélyesek fejében nem éppen a könnyedség gondolata fogalmazódhat meg. Épp Federer és Nadal példája mutatja azt, hogy a mostani körülmények között egy meccsen nem számít a ranglista helyezés és a múlt. Hannibal ante portas! Vigyázni kell! Djokovicon tegnap látszódott a Reynolds elleni meccsen ez a félelem. Az első szett nehéz megnyerése után ugyanakkor ez a gondolat már eltűnt és simán hozta a meccset.

Én azt mondom, hogy az idei a Wimbledont az a játékos nyeri meg, aki a legstabilabban képes a meccseit hozni.Emellett szüksége lesz a végső győztesnek minden meccsen maximumon játszania extrákkal megspékelve.  

Mi a véleményetek? Kinek van most nagyobb esélye nyerni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youcannotbeserious.blog.hu/api/trackback/id/tr525381785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása