2013.06.27.
15:04

Írta: youcannotbeserious

Hűha!Baj van!

federer-stakhovsky-130626.jpg

(Forrás: Alastair Grant/Associated Press)

Bizony-bizony!Óriási nagy baj van.Ilyen nem fordult elő, hogy a férfiak közül két top játékos ennyire az elején elvérezzen.Ki gondolta volna, hogy Nadal után Federer (3.) is elbúcsúzik Wimbledon szent gyepétől?! Továbbá a korábbi bajnok Hewitt (70.) is alulmaradt Dustin Brown-nal (189.) szemben. Ezt még tetézi,hogy a férfiak közül visszalépett Tsonga (6.), Cilic (12.) és Isner (21.) is.Utóbbi már az első game-ben megsérült.A nők közül tegnap 6 világelső búcsúzott. A legtöbbjük sérülés miatt.Fogjuk a fejünket, hogy mi történik a csatorna másik oldalán?

Federer veresége meglepő, de kevésbé misztikus. Kapott egy kemény ellenfelet a 114. helyen rangsorolt ukrán Stakhovsky személyében. Stakhovsky egy meglepően jó szerva-röpte játékkal legyűrte a svájci címvédőt. Federer nem volt sérült -legalábbis nem hivatkozott eddig senki sem rá és nem is mozgott rosszul. Még annyira rosszul sem játszott.Mindketten nyomták a füves pályára alkalmas játékot. A harmadig játszmáig nem is volt break (akkor Stakhovsky kapta el a fonalat)!!!Majd a negyedikbe jött kettő, de ez is csak arra volt elég, hogy tie-breakben dőljön el a meccs. A meccslabdánál Federer elcsapta a tenyeresét és kiesett.

Okok?Egyrészt Federernek nem ment a játék. Stakhovsky agresszív támadó játékára nem talált ellenszert.Nem ment neki a védekezés. Az ukrán adogatóként csak ritkán remegett, igaz azt ki is használta a svájci.Másrészt, két lehetséges elmélet között vacillálok. 1; Sok újítás volt a gyeppel és a levegő magas páratartalma sem kedvező. De ezt meg simán meg lehet cáfolni azzal, hogy az első fordulóban Federer sima játékkal hengerelt. Szóval, ez a legkevésbé esélyes történet, de nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egy játékos kiesik a komfortzónájából csak kaparva tud visszajönni. (lásd Murray-Djokovic 2012-es US Open döntőjét!) 2; Lehet, hogy Federernek ennyi volt? Ezt így csúnya leírni, de az idei év a tavalyi tükrében elég visszás.Ő a tenisz legnagyobb csillaga és már mindent megnyert (kivéve az olimpia aranyat és a Davis Kupát). Lehet, hogy már elege van és fáradt. Múltkor azt írtam, hogy Federer csak ott teszi magát oda, ahol van esélye nyerni. És ez a baj! Wimbledon az a GS, ahol még nyerhet. Nem tudom. 

Ugyanakkor itt is el kell mondani, hogy Stakhovsky lehet, hogy 114., de úgy gondolom technikai tudás fényében nincs akkor különbség közte és egy top 10-es játékos közt. Ezen a szinten már mindent tudnak a játékosok a teniszről.Akkor mégis mi dönt?A kommentátorok (DigiSport) szavaival élve: az extrák.Tegnap Federernek nem jöttek az extrák. Szintén a kommentátorok szavait használva: 10-ből 9-szer Federer nyer. Ez most az az egy mérkőzés volt. 

Nem tudom, hogy mennyire lesz vízválasztó az idei Wimbledon a férfi tenisz történetében, de még mindig nem merek nagy szavakat mondani. Ennyire közel még sosem láttam Federer visszavonulását. Ne legyen igazam, de ha nem virít a US Openen, akkor lehet, hogy a jövő évet már a Bajnok nélkül kezdjük!

Mi a véleményetek?

Federer - Stakhovsky 7-6(5), 6-7(5), 5-7, 6-7(5) 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Federer Wimbledon

A bejegyzés trackback címe:

https://youcannotbeserious.blog.hu/api/trackback/id/tr165380321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása