2013.05.27.
17:42

Írta: youcannotbeserious

Nadal első akadálya

943403_10151628324978701_2109053584_n_1369669549.jpg_558x768

Tegnap elkezdődött a 2013-as Roland Garros. Már a második nap majdnem akkor meglepetés volt, hogy csak csuda: a hétszeres címvédő, Rafael Nadal csak nagy nehézségek árán hozta az első meccsét a német Daniel Brands ellen. Picivel kevesebb, mint három órás mérkőzés első két szettje Nadal Rosol elleni tavaly Wimbledonban játszott mérkőzésére emlékeztetett. Daniel Brands (ATP 59.)  hasonló stratégiát alkalmazott, mint a cseh játékos: leütni Nadalt a pályáról, minél rövid labdamenetekkel. Emellett nagyon koncentrált az adogatójátékra. Továbbá nem engedhette meg, hogy sok mozgásra kényszerítse őt spanyol. Nadal el is bukta az első szettet. 

A második szett is hasonló menetben zajlott: Brands hozta az adogatását nagy szervákkal, majd Nadal is a sajátját. A német meg sem próbálta breakelni a címvédőt. Ez volt Nadal szerencséje, mert ha elmegy a második szett, nagyon nehezen tudott volna visszajönni, de a Brands nem használta ki ezt. Itt volt egy olyan pillanat, amiben látszott, hogy Nadal visszatért: 3-3-nál szervált a spanyol, majd egy jó adogatás után olyan tenyerest ütött, amitől elállt a szavam. Abban az ütésben benne volt minden frusztrációja. Elkezdte érezni a játékot. Utána zsinórban nyert még négy pontot, de a német pontos adogatójátékkal visszahozta magát. Innentől kezdve már csak idők kérdése volt, hogy mikor fogja Nadal kimozgatni a Brandset. A tiebreak elején a német csodálatosan breakelt, de valami miatt elhibázott egy fonákot és Nadal simán behúzta a szettet.

A harmadik és a negyedik szett hasonló forgatókönyv alapján zajlott: Nadal a szett elején breakelt, majd biztos adogató játékkal megnyerte azokat. Nem érdemes a statisztikát komolyabban megvizsgálni, mert ez a meccs nem ezen múlott. Brands fegyelmezetten, mint egy gép játszotta a jól felépített játékát, ami adott esetben tökéletesen működhet a spanyol matadorral szemben, de nem tudta végig koncentrálni a meccset. A rizikós játékban benne van a nagy győzelem, de a vereség is.

Nem szabad nagy következtetéseket levonni Nadal játékával kapcsolatban sem, mert ez nála belefér. Fura, hogy Garroson történt meg, ahol tavaly csak a döntőben vesztett szettet, de még így is ő a favorit a tornán. Attól vált bajnokká, hogy ilyen szorult helyzetekből is fel tud állni. 

Zárójelben: egyetlen zavaró tényező volt: a bizonytalanság az első két játszmában.)

Nektek mi a véleményetek a meccsről?

 

1 komment

Címkék: Nadal Rolnad Garros

A bejegyzés trackback címe:

https://youcannotbeserious.blog.hu/api/trackback/id/tr425320773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Héjj Szilárd Marketingarc · http://marketingarc.blog.hu 2013.05.27. 17:48:41

Egyetértek, egyetértek! Nadal reméljük, hogy lesz jobb is! Mert, ha nem akkor adjö! :)
süti beállítások módosítása